Omixon AzureSeq-200 CE IVD (NL)

Boedapest, Hongarije, Pasadena, CA & Cambridge, MA, oktober 2020

Omixon kondigt de lancering aan van Omixon AzureSeq-200 CE IVD kit voor de detectie van het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2 door middel van RT-PCR. De AzureSeq-200 CE IVD technologie maakt gebruik van een revolutionaire workflow die viraal RNA detecteert zonder RNA-extractie te hoeven uitvoeren. Voor zover wij weten is dit de eerste CE-gemarkeerde, klinisch gevalideerde qPCR-methode voor directe virale detectie zonder RNA-extractie en zonder een gespecialiseerd gesloten systeem.

Omixon heeft een exclusieve licentieovereenkomst getekend met SeqOnce Biosciences voor de CE-markering en de distributie van de AzureSeq-200 CE IVD RT-PCR kit in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De AzureSeq-200 CE IVD kit is de eerste in-vitro diagnostische kit die op de Europese, Midden-Oosten en Afrikaanse markt wordt geïntroduceerd en waarvoor geen RNA-extractie zonder eigen gesloten systemen nodig is. Omixon heeft de validatie van de AzureSeq-200 CE IVD kit uitgevoerd om de gevoeligheid, specificiteit en detectielimiet ervan te bepalen om te voldoen aan de conformiteitsbeoordeling voor in-vitro diagnostisch gebruik.

“De standaardmethode van PCR, die over het algemeen wordt toegepast voor de identificatie van het SARS-CoV-2-virus, detecteert RNA dat uit het monster wordt geëxtraheerd. RNA-extractie is echter tijdrovend en een proces dat tot enkele uren verwerkingstijd en aanzienlijke personele middelen vergt. Er zijn specifieke reagentia nodig, die tegenwoordig duur zijn en vaak in het gedrang komen. Om deze redenen is er dringend behoefte aan een qPCR-methode die gebruik maakt van originele monsters zonder RNA-extractie. In ons laboratorium leverde de AzureSeq-200 CE IVD kit volledig overeenstemmende resultaten op met de resultaten verkregen met de klassieke qPCR-test. Als we het toepassen, zal de doorlooptijd van de rapporten aanzienlijk worden verkort”, zegt professor dr. Barna Vasarhelyi, directeur van het Instituut voor Laboratoriumgeneeskunde van de Semmelweis Universiteit.

“Hoewel Omixon zich blijft richten op transplantatiepatiënten, vonden we dat we de competentie hadden om de voordelen van innovatie door SeqOnce op de EMEA-markt te brengen in de vorm van een product dat voldoet aan de regelgeving. Het tegengaan van coronavirusoverdracht is van vitaal belang voor zowel de transplantatiepatiënten als voor de algemene bevolking”, aldus Attila Bérces, CEO van Omixon.

 

Contacten bij Omixon

Attila Berces, PhD
Chief Executive Officer
attila.berces@omixon.com
+36 70 574 8001

Nora Nagy, MBA
Hoofd Marktontwikkeling en Marketing
nora.nagy@omixon.com
+36 30 633 3050